Milyen lenne egy tökéletes nap?

02 December 2016 |
  1. január másodika van. Ez a nap kiváló alkalom arra, hogy rendszerezzük a dolgainkat, igényeinket és szükségleteinket is figyelembe véve készítsünk egy élettervet. A figyelem irányítása, a tudatosság állapota az élet minden területén fontos, hiszen segítségünkre lehet a dolgaink megértésében. Ebben az esetben a célmeghatározásban. Legfőképpen a rövid távú céljainkat kiemelve, itt az ideje, hogy megtervezzük: mit szeretnénk elérni ebben az évben? De arra is nagyon jó ez az alkalom, hogy elkezdjünk rendet tenni magunk körül.

 

Én például arra az elhatározásra jutottam ma reggel, hogy rendszerezem a dolgaimat. A rendszerezés arra a papírhalmazra is vonatkozott, amely régóta vár már rám, hogy átnézzem, szelektáljam. Ez azokat a korábban, hirtelen jött gondolataimat tartalmazta, amelyeket időszakonként gyorsan egy éppen kezembe akadt papírdarabra leírtam. Minden bizonnyal másokban is megjelent az az igény, hogy rendet rakjanak a környezetükben. Nos, én a már régóta halogatott papírhalmazt vettem célba. A sok hasznos gondolat közül, most kiemelnék néhány mondatot, amelyek segíthetnek rendszerezni a látesns, mélyben rejlő szükségleteinket. Íme néhány továbbgondolást igénylő mondat ezekből. Bátorítok minden olvasót, hogy írásban válaszoljon ezekre a kérdésekre!

 

  • Mit szeretne az élettől? Ha lenne Önnek küldetése az életben, vajon akkor az mi lenne?
  • Ön az élete melyik területén  szeretne valós “áttörést” elérni?
  • Hogyan képzelné el a tökéletes napját?
  • Mit csinálna akkor, ha tudná, hogy biztos a siker? 
  • Mikor lenne a legelégedettebb az életében?
  • Mi okozná Önnek a legnagyobb boldogságot?

 

Ha Ön már tudja, milyen lenne egy tökéletes napja, akkor itt az ideje, hogy aszerint cselekedjen! Fókuszáljon rá, hogy megvalósuljon! Ismeri már a mondásom: Oda megy az energia, ahová fókuszálunk! 

Ebben az évben is sikeres önmegvalósítást kívánok!

Dobó Mariann